Egészégügyi szolgálat

2 fő

A szolgálat 20 éves kor felett tölthető be.

Táborkezdő megbeszélés spontán, a megérkezést követően.

 1. A tábor egészségügyi alapellátását a gyermektáborban várható feladatokra felkészült szakápoló képesítésű személyzet látja el.
 2. Pénteken kell a táborba megérkezni és előkészületeket tenni: egészségügyi készlet áttekintése, pakolás, rend kialakítása, „betegszoba” fiú-lány részre, hiányzó dolgok pótlása, lejárt gyógyszerek selejtezése.
 3. A helyi gyógyszertár, a helyi orvos, a kaposvári kórház elérhetőségeit aktualizálni kell.
 4. Az érkezés napján a regisztrációnál az egyik eü-s veszi át a szülői igazolásokat és kérdez rá, hogy van-e valami fontos eü. infó a csapatból valakivel kapcsolatban, hiszen mielőbb személyesen meg kell őt ismerni. „Fejellenőrzést” szükség esetén meg kell oldani!
 5. A gyerekek szülői eü. igazolásait az eü. szobában kell tartani. A gyógyszereket zárt faliszekrényben, amelyiket szükséges: hűtőszekrényben kell tárolni.
 6. Az eü. problémás gyereket (pl. cukor-, liszt-, tejérzékenység, stb.) a konyhának le kell jelenteni, be kell személyesen mutatni.
 7. Az egészségügyi szobát tisztán, rendben kell tartani. Eü. eseménynaplót vezetni kell (ÁNTSZ-ellenőrzésre lehet számítani)!
 8. Fő tartózkodási hely (folyamatos ügyelet) az eü szobánál, programok alatt a nagypavilonban kialakított eü. jelnél van.
 9. Ha éjszaka gyermek van az eü-ben, legyen vele felelős felnőtt.
 10. Az eü-sök éjszakai szálláshelyét, mobiltelefonszámait az ajtóra ki kell írni, valamint azt is, ha napközben máshol tartózkodnak.
 11. Tömör előadásban, akár jelenetben kell bemutatni az alapvető eü. infókat: elsősegély, kullancs, tisztaság, tisztálkodás, étkezési kultúra, WC-használat, tusolási tanácsok, szállásrend.
 12. A turnus végét kérjük leltárral zárni. A maradék dolgokat a táborvezetői irodában kell elraktározni.
 13. A zárópéntek napján kérjük, minél tovább legyen ügyelet. Hivatalosan: amíg minden táborozó haza nem utazik. Ilyenkor, a hazautazás napján elég gyakran szükség van még az eü-sökre!