Fotós szolgálat

1 fő

A szolgálat 20 éves kor felett tölthető be.

 1. Saját fényképezőgépet, illetve számítógépet hozva fotózza a tábori élet minden eseményét.
 2. A lehető legtöbb és legjobb tábori pillanatokat igyekszik megörökíteni. (Álló és fekvő képeket vegyesen kérünk a felhasználhatóság érdekében.)
 3. Minden programról készít képeket.
 4. A felvételeket naponta számítógépre rakva rendszerezi és utómunkázza, ha szükséges.
 5. A többi táborozó fotóit is meg kell próbálni begyűjteni és a jól sikerülteket kiválogatva hozzá tenni a „fotóbankhoz”! (Több szem többet lát, több fotós több eseményt tud megörökíteni.)
 6. Az események fotóit napi bontásban kérjük almappákba rendszerezni, illetve külön mappákba kérjük a következőket: kiscsoportok csoportfotói (csoportnévvel ellátva), szolgálói csoportok fotói (szolgálói csoport nevével ellátva), promóciós fotók, elveszett tárgyak, táborvezetői fotók, kreatív összeállítások. A két tábori hét fotóit kérjük teljesen külön főmappában kezelni.
 7. A turnus végéig kérünk összeállítani egy válogatott DVD-fotóalbumot, minél több fotóval! Ez kerül sokszorosításra. A DVD rendelhető a fotósnál 2.500 Ft/db áron!
 8. Legyen olyan DVD, mely az adott turnus összes fotós felvételeit tartalmazza. A tábori hivatásos fotósét és a másoktól begyűjtött fotókat is.
 9. Készüljön egy rövid (10 perc) összefoglaló demo-anyag, szöveggel, zenével (levetítésre, MPE-honlapra, Facebookra).
 10. Nem tartunk papíralapú fotórendelést. Előfordulhat, hogy a táborban kizárólag a csoportképeket dolgoztatjuk ki, ha a zárócsomaghoz szükséges.
 11. Az Élő Víz gyermekrovatába, a tábori beszámolóhoz segít a fotós képeket válogatni (fekvő képeket).
 12. A tábori hét harmadik estéjére 3 perces, a turnus záróestéjére pedig egy 7-8 perces zenés összeállítást kell készíteni.
 13. A szolgálói és kiscsoportos fotókat a csoportbeosztás napján el kell készíteni. Fontos, hogy minden felnőtt csoportról legyen csoportkép (táborvezetés, csoportvezetők, énekesek, őrség, eü., dekor + trombitás + fotós + videós, konyha + fűtő + anyagbeszerző, táborfejlesztők, szabadidős animátorok, kísérő és nyaraló felnőttek)
 14. A dekorosokkal összedolgozva promóciós képeken kell dolgozni a hét során, mely a jövő évi tábor reklámjához szükséges.

Tábori nagy csoportfotó készítése, melyben szintén a dekorosok segédkeznek.

Amit a vezetőség kér:

 • A fotósok és videósok bázisa a dekorban van.
 • A dekor munkatársain, a fotósokon, Dávidon, illetve a Táborvezetőségen kívül más nem tartózkodhat a műhelyben. A műhelyhez tartozó terület a fazekas pavilon is!
 • A tábori héten, minden nap az első rögzítendő eseménnyel(pl. reggeli torna, ébresztő trombita)  kezdődik és a leadott egész napi anyaggal végződik.
 • Napközben minden eseményen fotózni kell, lehetőség szerint minden csoportról készüljenek életképek (min.?). Törekedni kell, hogy a táborozók mindegyike megtalálja magát néhány képen ha azokat visszanézzük.
 • Az események időpontját a heti programnaptáron lehet követni.
 • A fotókat rendszerezve és kiválogatva, jó minőségben kell leadni.
 • Amennyiben RAW-ban készülnek a fotók, kérjük a jpg-be konvertálást, leadás előtt.
 • Minden nap anyagából szükséges készíteni egy kb 3 perces összeállítást az esti (19:00-kor kezdődő) programra. Ez a program része.
 • Csoportképek – Minden gyermek és felnőtt csoportról, néhány beállított képet kérünk. Ezeket a hét folyamán az adott csoporttal egyeztetve lehet elkészíteni.
 • Össz tábori csoportképet, a táborvezetővel egyeztetett időpontban kell készíteni.

Örömteli szolgálatot kíván a Dekor!