Konyhai szolgálat

max. 16 fő

Szakács: 1-2 fő (szakács végezettséggel tölthető be)

Konyhamester: 1 fő (már megvan)

Konyhai segítők: 8 fő (előkészítő-segítő) (a szolgálat 16 éves kor felett tölthető be)

Takarító-tusfelelős: 3 fő (a szolgálat 22 éves kor felett tölthető be)

Anyagbeszerző: 1 fő (a szolgálat 22 éves kor felett tölthető be, saját autó szükséges)

Fűtő: 1 fő (a szolgálat 25 éves kor felett tölthető be)

Büfé: 1 fő (külön felkéréssel)

Táborkezdő megbeszélés az ebédlőben 14:00 órakor! Kérlek, feltétlen vegyél részt rajta! (Bemutatkozás, konyhai feladatok, munkabeosztások, stb.)

Konyhai segítők:

Konyhai feladatokban gyakorlott személyek, akik az Úr nevében szolgálnak a táborozók felé.

Várható feladatok:

  • előkészítés (zöldségpucolás, stb…)
  • ételkiosztás
  • terítés
  • mosogatás
  • takarítás (ebédlő – konyha)
  • kézfertőtlenítés
  • ülésrend-terelés
  • evőeszköz-begyűjtés
  • Akinek van üzemi konyhai feladat ellátásához egészségügyi igazolási dokumentuma, az hozza el!
  • Be kell tartani a higiéniai előírásokat: hajrögzítés, sapka viselete, kézmosás, teljes tisztaság!
  • A konyhába gyerekek, nem illetékes felnőttek nem járkálhatnak be!
  • Étkezéskor az ebédlőbe lépve külön fertőtlenítőszeres fogadja a táborozókat!
  • Az ebédlőben ültető-ügyeletet kell tartani. Az asztalokat a táborozókkal szorosan kell betölteni (az ovisoknak külön asztala van).
  • Az ebédlőn kívüli szabadtéri étkezőt bárki igénybe veheti, használhatja.
  • Az ételkiosztás egyszerre két helyen történik. Amit lehet, ki kell előre pakolni az asztalokra, így gyorsítva az étkezést. (A túl forró étel lassítja!)
  • Az egyszer használatos eszközöket (tányér – pohár – evőeszköz) étkezés után egymásba kell pakoltatni a táborozókkal!
  • Napközben, étkezési időn kívül a konyha nem biztosíthat eldobható poharakat! Mindenki a saját hozott poharát használja.
  • A táborba érkezés napján, és az elutazás napján nincs ebédeltetés!
  • Utazócsomag szombat korán reggeltől kiadható a felelős csapatvezető aláírásával.
  • A tábori „mosoda” kapacitása csak a tábori konyharuhák, kötények, törülközők mosására elég! A konyhai segítők közül legyen valaki megbízva a konyhai textilek tisztításával.
  • Személyes holmik mosására a mosógép nem használható!

Terveink szerint a délelőtti csoport korán reggeltől (6:00 – 13:30) az ebédeltetés lezárásáig marad, majd a délutáni csoport az ebédeltetés kezdetétől (11:45 – 19:00) a vacsora utáni teljes rendbetételig áll szolgálatban. Azonban a táborkezdő megbeszélésen dől el véglegesen a beosztás.